כאבי גרון ובלוטות לימפה מוגדלות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 36. מעל לשבועיים יש לי כאבים חזקים בגרון ונפיחות בבלוטות הלימפה בצוואר. זהו לא כאב גרון רגיל, אלא כאב שמלווה אותי כל הזמן, ולפעמים מתגבר ונהיה כאב בכל חלל הפה, כולל השיניים. הייתי אצל רופא משפחה, שבהתחלה אמר לי שזה ויראלי. אחרי שבועיים שלח אותי לבדיקות דם לגילוי מחלת הנשיקה, והתוצאות שליליות. כל בדיקות הדם שלי תקינות חוץ משני ערכים אלה: MCH 26.2 ESR 68 הרופא עכשיו שלח אותי לעשות בדיקת TSH אבל לא נראה לי שזו הבעיה. מה לעשות עכשיו? הכאבים איומים ואני מתוסכל ואובד עצות.

תשובה:
כאבי גרון והגדלה של בלוטות לימפה בצוואר הם כמעט תמיד תוצאה של זיהום, בדרך כלל דלקת חיידקית או ויראלית של הגרון. דלקת כזו, שנמשכת מעל לשבוע ומחמירה, עלולה להיות דלקת חיידקית שהסתבכה עם אבצס בגרון. כדאי להיבדק על ידי רופא אף-אוזן-גרון שיכול לאבחן מצב זה ולטפל בו. אפשרות אחרת היא דלקת של בלוטת התריס, וזו הסיבה לכך שהרופא הפנה אותך לבדיקת TSH. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד