התסמינים של מחלת אלצהיימר כוללים פגיעה איטית והדרגתית בזיכרון, ביכולת הח
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/02/2004
2 דקות קריאה
שאלה:

התסמינים של מחלת אלצהיימר כוללים פגיעה איטית והדרגתית בזיכרון, ביכולת החשיבה, ביכולת השיפוט, ביכולת לדבר ולתקשר, וביכולת לבצע פעולות שגרתיות ויומיומיות. בנוסף שכיחים שינויים בתפיסה ובהתנהגות, ועליה בחרדה, עצבנות ואי-שקט, הזיות ומחשבות שווא. המחלה בד"כ מתחילה לאט כשהתסמין הראשון הוא שיכחה - קשה לזכור אירועים, פעילויות שונות, שמות מוכרים. עם הזמן המחלה פוגעת ביכולת לתפקד והחולים מתקשים להבין, לדבר, לקרוא ולכתוב. הארגון האמריקאי לאלצהיימר: http://www.alzheimers.org/pubs/sevensigns.htm פיתח 7 סימני אזהרה לאלצהיימר שעשויים לעזור לבני המשפחה לדעת אם ייתכן ומדובר במחלה, ולהפנות את החולה לטיפול: 1. חזרה על אותה שאלה פעם אחר פעם. 2. חזרה על אותו סיפור שוב ושוב. 3. שיכחה של איך מתקנים דברים, איך מבשלים, איך עושים כל פעולה שפעם נעשתה ללא קושי באופן שגרתי. 4. חוסר יכולת לשלם חשבונות ולהבין איך להסתדר כספית. 5. הליכה לאיבוד בסביבה מוכרת, שימת חפצים במקומות הלא מתאימים. 6. הזנחה עצמית - לא מתקלחים, לובשים אותם בגדים. 7. הסתמכות מוחלטת על מישהו קרוב לעשות החלטות שנעשו באופן עצמאי בעבר. תוכלי לקרוא עוד על המחלה כאן http://www.alz-il.net/?page_name=mazealz/dementia.html

תשובה:
התסמינים של מחלת אלצהיימר כוללים פגיעה איטית והדרגתית בזיכרון, ביכולת החשיבה, ביכולת השיפוט, ביכולת לדבר ולתקשר, וביכולת לבצע פעולות שגרתיות ויומיומיות. בנוסף שכיחים שינויים בתפיסה ובהתנהגות, ועליה בחרדה, עצבנות ואי-שקט, הזיות ומחשבות שווא. המחלה בד"כ מתחילה לאט כשהתסמין הראשון הוא שיכחה - קשה לזכור אירועים, פעילויות שונות, שמות מוכרים. עם הזמן המחלה פוגעת ביכולת לתפקד והחולים מתקשים להבין, לדבר, לקרוא ולכתוב. הארגון האמריקאי לאלצהיימר: http://www.alzheimers.org/pubs/sevensigns.htm פיתח 7 סימני אזהרה לאלצהיימר שעשויים לעזור לבני המשפחה לדעת אם ייתכן ומדובר במחלה, ולהפנות את החולה לטיפול: 1. חזרה על אותה שאלה פעם אחר פעם. 2. חזרה על אותו סיפור שוב ושוב. 3. שיכחה של איך מתקנים דברים, איך מבשלים, איך עושים כל פעולה שפעם נעשתה ללא קושי באופן שגרתי. 4. חוסר יכולת לשלם חשבונות ולהבין איך להסתדר כספית. 5. הליכה לאיבוד בסביבה מוכרת, שימת חפצים במקומות הלא מתאימים. 6. הזנחה עצמית - לא מתקלחים, לובשים אותם בגדים. 7. הסתמכות מוחלטת על מישהו קרוב לעשות החלטות שנעשו באופן עצמאי בעבר. תוכלי לקרוא עוד על המחלה כאן http://www.alz-il.net/?page_name=mazealz/dementia.html [02/07/2004]