זרם חשמלי בנגיעה במרפק
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/02/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

חשמל במרפק: בכל פעם שאני משעינה מרפק יד שמאל על שולחן וגם כאשר אני נוגעת בנקודה מסוימת במרפק, מקבלת זרם חשמלי שגורם אח"כ לנימול באצבעות היד. מה זה?

תשובה:
תחושת הזרם החשמלי אותה את חשה, והנימול שבא אחריה, נובעים מכך שהנקודה בה את נוגעת במרפק גורמת להפעלת עצב העובר באיזור. אם תחושות הכאב והנימול מופיעות רק לאחר מכה במרפק - הרי שמדובר בתופעה נורמלית לחלוטין. אם הכאב מופיע גם ללא גירוי חיצוני - ייתכן שמדובר בלחץ על העצב. במקרה זה כדאי לך להיבדק ע"י אורתופד או נוירולוג.