טיפול תרופתי בפטריות בציפורניים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/02/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 30, סובלת כבר כמה שנים מפטרת ציפורניים. רופא העור שלי רשם לי איטראנול ואמר שאין צורך לערוך בדיקה של סוג הפטרת לפני בחירת הטיפול. למיטב הבנתי, אם היה ידוע בוודאות שמדובר בפטריה מסוג הדרמטופיטים, ניתן היה לקחת את Terbinafine. האם Terbinafine עדיף מבחינת היעילות או תופעות הלוואי, או מסיבה אחרת, על Itraconazole? כלומר, האם כדאי לי בכל זאת לעשות בירור של סוג הפטריה לפני בחירת סוג הטיפול? והאם יש המלצות על טיפול נלווה במהלך הטיפול התרופתי (נטילת תכשירים מחזקים מערכת חיסונית, מריחת שמן עץ התה וכו')?

תשובה:
התרופה שקיבלת, Itraconazole, טובה לטיפול בקנדידה ובדרמטופיטים, בעוד שהתרופה השניה Terbinafine, טובה לטיפול בדרמטופיטים בלבד. לכן הרופא שלך לא עשה בירור לסוג הפטריה, אלא נתן לך טיפול שמכסה את שני סוגי הפטריות הנפוצות. אני ממליצה להמשיך לפי הוראות הרופא המטפל. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד