דלג לתוכן

התלבטות לגבי קולונוסקופיה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/02/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 50. נשלחתי לבדיקת קולונוסקופיה על ידי רופא הנשים שלי לאחר שעברתי כריתת רחם, שחלות וחצוצרות. בסיכום הבדיקה נכתב: "הבדיקה בוצעה עד לסיגמואיד פרוקסימלי והופסקה בשל פיתול חד וחוסר יכולת מצד החולה לסבול את הבדיקה. יש מקום לנסיון חוזר בהרדמה כללית". האם אתם ממליצים לעשות את הבדיקה בהרדמה כללית? ההכנה והבדיקה מאוד לא נעימות.

תשובה:

לא ברור לי מה היתה האינדיקציה לביצוע הקולונוסקופיה ולכן איני יכולה להמליץ אם לבצא או לא לבצע בדיקה חוזרת בהרדמה כללית. קחי בחשבון כי מטרת הבדיקה היא סקירת המעי הגס עד לנקודה של התוספתן והאיליאום הטרמינלי, ובמקרה שלך לא עברו את איזור הסיגמואיד, כלומר רוב המעי לא נסקר. אנא התייעצי עם רופא מטפל על מנת להבין את חשיבות הבדיקה ומה מטרתה כדי לשקול האם עלייך לבצע אותה שוב. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר משה קולר
ד"ר משה קולר כירורגיה
ד"ר נועם סמורז'יק
ד"ר נועם סמורז'יק יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אילן אופק
ד"ר אילן אופק רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו