נימול בגפיים שמצריך בירור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/02/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 25, חולה קוליטיס זה 5 שנים. לפני 3 חודשים התחלתי לסבול כל יום מדקירות ועקצוצים בכל הגוף ללא סימן חיצוני. אני מטופל ברמיקייד אבל גם חודשיים אחרי העירוי אין שינוי בגירוד ובדקירות. אני מרגיש כאילו שנמלה הולכת עליי באזורים שונים בגוף, וחייב לגעת. רופא המשפחה הפנה אותי לאלרגולוג. יותר נראה לי שזה קשור לנוירופתיה, כי אין משהו ששיניתי שיכול לגרום לתגובה אלרגית. מה זה יכול להיות לדעתך?

תשובה:
מה שאתה מתאר לא נראה מתאים לתופעה אלרגית. האם ביצעת בדיקות דם לאחרונה? האם הן היו תקינות? האם אתה במעקב של גסטרואנטרולוג? נימול בגפיים ועקצוצים יכולים להיגרם גם על ידי מחסור בוויטמינים, כגון ויטמין B12. אני ממליצה על המשך בירור הבעיה. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד