יש לי בבטן וגם בכתפיים קריעות בעור אשר נקראות "סטריות" . הן ורודות ומאד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/03/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי בבטן וגם בכתפיים קריעות בעור אשר נקראות "סטריות" . הן ורודות ומאד לא אסתטיות. אני בן 18 וסובל מעודף משקל- אך לא עונה להגדרה של שמן. יש לציין שגם לאחי בן ה 24 היו סטריות וכעת הן לבנות ולא ורודות. הייתי רוצה לדעת כיצד ניתן "להעלים" אותן או לפחות למזער אותן.

תשובה:
סטריות הם קווי מתיחה אורכיים בעור שאינם מהווים בעיה רפואית, פרט לבעיה קוסמטית. הם אופייניים לאזורים בהם העור נמתח ביתר- לדוגמה, באנשים עם עודף משקל, או מתבגרים בשלב גדילה מואצת. בשלבים מוקדמים, הסטריות מלוות באודם מקומי משום שמתלווה להן מרכיב דלקתי. לאחר זמן מה, הדלקת חולפת והעור נהיה שטוח ודק באזור הסטריה. סטריות של מתבגרים משתפרות במידה ניכרת עם הזמן, אך ירידה במשקל תעזור להן להשתפר. כמו כן מומלץ לפנות לרופא עור על מנת להחליט אם יש צורך בטיפול, שכן ישנן בהחלט טכניקות להקטנת הסטריות, היעילות בד"כ דווקא בשלבים המוקדמים, והן: 1. שימוש בחומצה עדינה מסוימת כפילינג מדי חודש. 2. שימוש בטכניקת לייזר. 3. תכשירים על בסיס ויטמין A או חומצה רטינואית.