הסכנות בחשיפה לשמש בעת טיפול עם רואקוטן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/03/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 15, סובלת מאקנה כבר 4 שנים ולפני שבוע התחלתי לקחת רואקוטן (40 מ"ג). הבעיה שלי היא שעוד מעט יש לנו מחנה ואני ממש רוצה לצאת. האם מריחת קרם הגנה תמנע את הצלקות שנגרמות מהחשיפה לשמש? שאלה נוספת: האם כש"מפוצצים" את האקנה בזמן הטיפול, הנזק שנגרם יותר כבד ומותיר צלקות?

תשובה:
טיפול ברואקוטן הוא טיפול ארוך טווח של כ-16 שבועות, ואת נמצאת בתחילתו. לתרופה שאת נוטלת יש מספר תופעות לוואי חשובות מאוד שצריכים להיות מודעים אליהן, ואחת מהן היא רגישות לאור השמש. אני ממליץ לך שלא להיחשף לשמש, ושימוש בקרם הגנה לא ימנע לחלוטין תגובה במקרה זה. עדיף להשתמש בכובע שמכסה את הפנים, או להימנע בכלל משהיה ממושכת בשמש. בנוגע ל"פיצוץ" האקנה, תני לתרופה לעשות את שלה ואל תנסי לעזור לה. פיצוץ הפצעים עלול לגרום לזיהום המקום ולצלקות. מומלץ ללכת מפעם לפעם לקוסמטיקאית רפואית ולנקות את עור הפנים. מידע נוסף לגבי הטיפול ברואקוטן תוכלי למצוא על ידי שימוש במנגנון החיפוש של אינפומד. ד"ר גיל טאובר - אינפומד