שימוש בתרופות לסוכרת לא לפי התווייתן המקורית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/03/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

ידוע לי שיש סכנות של לקיחת תרופה שלא להתווייתה המקורית. אני לוקחת תרופות פסיכיאטריות שגורמות לי לבולמוסי אכילה ולעלייה במשקל. הייתי רוצה לדעת אם יש סכנה (ללבלב או מבחינה סוכרתית) לקחת את התרופות אקסנטיד או אקארבוז כשאין לי סוכרת, במטרה לרדת במשקל.

תשובה:
התרופה אקסנטיד יכולה לגרום לירידה ברמת הסוכר בדם ברמה מסכנת חיים. לתרופה תופעות לוואי נוספות, הכוללות בחילה, הקאה ושלשול. היא גורמת לדיכוי תיאבון בפחות מ-5% מהנוטלים אותה. התרופה אקארבוס מעכבת את ספיגת הסוכרים במעי ומפחיתה את עליית רמת הסוכר בדם לאחר האוכל. תרופה זו אינה גורמת להיפוגליקמיה (ירידה מסוכנת ברמת הסוכר בדם) כמו אקסנטיד, אך גם אינה גורמת לדיכוי תיאבון. תופעות הלוואי הכי שכיחות הן במערכת העיכול: כאבי בטן ושלשול. לסיכום, לא מומלץ לקחת את התרופות שלא לפי ההתוויה המקורית, וחוץ מזה, לא נראה לי שרופא ייתן לך מרשם לתרופות אלה כדי לדכא את התיאבון. הרבה יותר נכון לחשוב בכיוון של שינויים כמו פעילות גופנית. בהצלחה! ד"ר שירי אורי - אינפומד