דלג לתוכן

שאלה

אשתי, בת 32, סובלת זה כ-10 שנים מרמת פרולקטין גבוהה. מאז היא נוטלת את התרופה דוסטינקס (שהוחלפה לקביתריום, בגלל עלותה בקופת החולים). הבעיה נבעה מבלוטה מוגדלת במוח. היום היא לוקחת חצי כדור בשבוע, והיא מאוזנת. איך הדבר יכול להשפיע על הריון? ברור לי שהיא תצטרך להפסיק את השימוש בכדורים. האם יש צורך בתקופת המתנה אחרי ההפסקה, או להיפך, שרצוי להיכנס להריון דווקא מייד אחרי? ברור לי שזה לא תחליף לייעוץ אצל הרופאים המטפלים שלה (גינקולוג ואנדרוקרידולוג), אבל רצינו לדעת לקראת מה אנחנו הולכים.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/03/2009
1 דקות קריאה

תשובה:

דוסטינקס (carbergoline) היא תרופה להפחתת ייצור פרולקטין במוח. לא מומלץ להשתמש בתרופה זו בזמן הריון אלא אם כן אין ברירה. יש להימנע מכניסה להריון לפחות חודש לאחר סיום השימוש בתרופה. מידע לגבי התרופה תוכלו למצוא באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=410
רופאים בתחום
 פרופ' ברטוב- המרכז המקיף לפוריות הגבר
פרופ' ברטוב- המרכז המקיף לפוריות הגבר פריון הגבר
פרופ' דוד מרגל
פרופ' דוד מרגל אורולוגיה
ד"ר אריאל ונדר
ד"ר אריאל ונדר עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו