בחור בן 20 בגובה 170 שואל האם ימשיך לגבוה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/05/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בחור בן 20, גובה 170 . רציתי לדעת אם יש דרך כלשהי להמשיך לגבוה? האם יש איזה הורמון או משהו שאפשר לקחת? אני לא יודע אם זה יעזור, אבל בגיל 19 עשיתי בדיקת עצמות והעצמות שלי היו שנה אחת מתחת.

תשובה:
אם בגיל 19 עדיין היה לך פיגור בגיל עצמות, אולי יש עוד צ'אנס שתגבה, אבל בגובה של 170 בדרך כלל אין מתערבים תרופתית, מפני שבכל אופן יש תופעות לוואי לטיפול. ממליץ לעשות שנית צילום לגיל עצמות, ואם יש עדיין פיגור, שבמקרה זה פיגור בגיל העצמות הוא חיובי, לפנות לרופא אנדוקרינולוג שיחליט אם יש מקום לבדיקות דם לפרופיל הורמונלי, ואם יש מקום לטיפול. אבל זה לא מקובל בגובה שלך. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה