הגורמים המשפיעים על גודל השדיים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 14. עשיתי דיאטה במשך חודשיים בערך והורדתי 4 קילו. כתוצאה מכך קטן לי גם החזה. לאחותי ולאמא שלי יש שדיים גדולים והן מספרות שבגילי היה להן חזה יותר גדול. המידה שלי נורא קטנה, ועכשיו היא עוד יותר קטנה מקודם. למה זה לא גדל? האם דיאטה תגרום לזה שהוא יישאר ככה? מה אפשר לעשות? האם האימונים שלי בחדר כושר יום-יום יפגעו בגדילה של החזה? אני עושה פעילות גופנית - אירובי, עיצוב והליכון. האם זה יפגע בגדילה של השדיים שלי? האם כדאי לי להפסיק בגיל הזה?

תשובה:
גודל השדיים מושפע גם מתורשה וגם מתזונה. אכילה מאוזנת (לא דיאטות כאסח) תתרום למימוש הפוטנציאל התורשתי שלך. במילים פשוטות יותר, תפריט מאוזן יתרום להתפתחות רק עד המקסימום האפשרי אצלך על פי הגנים שלך. לעומת זאת, ירידה דרסטית במשקל ודיאטות כאסח יגרמו לכך שלא תתפתחי עד למקסימום שלך. אימונים מבוקרים לא יפגעו בהתפתחותך, את זה אפשר לומר באופן חד-משמעי. אני מפנה אותך לתשובה נוספת בפורטל אינפומד: http://www.infomed.co.il/questions/q_082307_46.asp