ערכים נמוכים של ספירה לבנה בבדיקת דם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

בדיקות דם: wbc = 3.3 eosinophils = 10 neutrophils = 1.4 hematocrit = 38% כל שאר הבדיקות בתחום הנורמה. לפני כחצי שנה בוצעה בדיקת מוח עצם ונמצאה תקינה. אבקש ייעוץ והסבר התוצאות.

תשובה:
על פי תוצאות בדיקות הדם שלך, אתה סובל מירידה קלה של הספירה הלבנה (WBC - הערך התקין התחתון המקובל הוא 4,000, ולך יש 3,300), עם נויטרופניה קלה (כלומר ירידה בספירת הנויטרופילים - שתפקידם העיקרי מלחמה בחיידקים), ועליה בספירת האאוזינופילים (למרות שלא ציינת זאת, נראה כי התכוונת ל-10%, כאשר ערך המקסימום הנורמלי הוא 6%). לא מדובר בערכים המסכנים אותך, או חושפים את גופך לזיהומים, אולם בהחלט מומלץ לברר את הסיבה. לא ציינת מאיזה עדה אתה. כמו כן, לא ציינת ממתי ידוע על ערכים אלה בספירת הדם (העובדה כי עברת בדיקת מוח עצם מעידה על כך כי לא מדובר בממצא חדש). קיימות עדות (בעיקר אתיופים ותימנים) בהם ספירה לבנה נמוכה היא תקינה ונורמלית. סיבות נוספות לירידה של הספירה הלבנה הן תרופות (אנטיביוטיקה, תכשירים אנטי אפילפטיים, אופטלגין, תרופות כמותרפיות), זיהומים שונים (סלמונלה, ברוצלה) ומצב לאחר זיהום, חוסר ויטמין B12 או חומצה פולית, מחלות דלקתיות, מחלות ממאירות, הפרעות בטחול או במוח העצם. עליה במספר האאוזינופילים עשויה להיגרם עקב מחלות טפיליות, מחלות נגיפיות ותגובות אלרגיות. עליך לשוב למעקב אצל המטולוג, כדי שיחליט על המשך בירור וטיפול בהתאם.