ההבדלים בין שתי שיטות לניתוח הסרת משקפיים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בניתוח הסרת משקפיים, מה ההבדל בין שיטת ASA לבין שיטת הלאסיק? ואיזו שיטה מבין השתיים בטוחה ואמינה יותר? אני בת 57.

תשובה:
אלה שתי שיטות שנועדו לתקן את הראיה, והתוצאות הסופיות די זהות בשתיהן. שיטת ה- Advanced Surface Ablation או ASA היא היא שיטה חדשה יחסית, המתבצעת ללא חתכים, אלא על ידי הסרת תאים מפני השטח, ובכך יתרונותיה: היעדר החיתוך מבטיח ירידה בסיכון לזיהום לאחר הניתוח, הסיכון להיווצרות יובש בעין יורד, הקרנית נשארת יציבה ועמידה יותר, אין צורך בהעלאת הלחץ התוך-עיני. החיסרון העיקרי של השיטה הוא זמן ההחלמה, שאורך מספר ימים, בהם לרוב יש תחושת אי-נוחות בעין. כמו כן, מובן שיש חשיבות למצב העין, לפיו יש להחליט אם השיטה מתאימה במקרה הספציפי שלך. שיטת לאסיק היא השיטה הקלאסית יותר, בה משתמשים בלייזר. בשיטה זו חותכים בקרנית ומנסים לשנות את צורתה, כדי לשפר את המיקוד ולתקן את בעיית הראיה. בשיטה זו שיעור הסיבוכים (זיהומים, חתך לא מדוייק ועוד) גבוה יותר יחסית ל- ASA. אני מדגישה - ישנן עוד התוויות נגד שונות לכל שיטה ושיטה, ועל כן יש לעבור בדיקת עיניים על ידי רופא מוסמך לפני שבוחרים בשיטה אחת או באחרת. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד