פטריה שנלווית למחלות זיהומיות של דרכי הנשימה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כחצי שנה הופיעה על צווארי פטריה עגולה, שנראתה תחילה כמו עקיצה מגורדת, ורופאת המשפחה אבחנה אותה כפטריה. הפטריה אובחנה באותו היום בו אבחנה הרופאה גם סינוסיטיס חריף. נשארתי בגללו במיטה שבוע ימים וטופלתי בתרופות שונות למעלה מחודש. הפטריה עברה כעבור 4 חודשים, לאחר החלפת משחות שונות, ולבסוף השתמשתי בביפונאזול ובאגיספור. השבוע הופיעה פטריה זהה על הזרוע, גם היא נראתה תחילה כעקיצה. רופאת המשפחה טענה כי זו רגישות שמגיעה מחתול או כלב שגר בסביבתי, אך אני כלל וכלל לא מתקרבת לבעלי חיים! כעבור 3 ימים, לאחר שבוע של שיעול טורדני, אבחנה הרופאה ברונכיטיס (ושללה דלקת ריאות בצילום רנטגן). גם הוא, כמו הסינוסיטיס, חריף מאוד (כך טענה הרופאה לפי התופעות שתיארתי). האם יש קשר בין הופעת הפטריות הזהות לבין הדלקות החריפות השונות (בסינוסים ובדרכי הנשימה)? או שזהו רק צירוף מקרים?

תשובה:
קודם כל, לא הצלחתי להבין משאלתך אם הנגע בזרוע אכן אובחן כפטריה שנייה שתוקפת אותך, או שזו מעין אלרגיה שהעור פיתח בתגובה לאלרגן מסוים, למשל חיית בית, כפי שרופאת המשפחה חשבה. אם מדובר בפטריה שניה, אין קשר ישיר בין הופעת פטריה בגוף לבין ברונכיטיס או סינוסיטיס, אך בחורה צעירה כמוך (בת 19) לא צריכה לסבול מפטריות כאלה אם לא נחשפת למקור מדבק שאת מודעת אליו. כמו כן, נראה שהמחלות תוקפות אותך בצורה חריפה מהרגיל, והטיפול בהן הוא ארוך ועיקש מהרגיל, ולכן הייתי ממליץ לך לבדוק את המערכת החיסונית שלך על ידי בדיקות דם מקיפות, בדיקת ויטמינים, וכן על ידי ביקורת עצמית של תזונה נכונה, שינה מספקת בכל יום ושחרור ממתחים רגשיים, אם ישנם כאלה. בפעם הבאה שאת סובלת מנגע כלשהו בעור, אני ממליץ לך לפנות לרופא עור מומחה ולא רק לרופא המשפחה שלך. ד"ר גיל טאובר - אינפומד