טיפול בחרדת מבחנים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/07/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 24. מה אפשר לקחת נגד חרדת מבחנים? אני לא רוצה משהו בסגנון רסקיו, כי לפי דעתי זה סתם פלצבו, ואחרי שקלטתי את זה, זה בכלל לא יעזור לי. האם יש כדור אמיתי, עם מרשם, שיכול לעזור, ושהרופא יהיה מוכן לתת לי אותו?

תשובה:
הטיפול המומלץ לחרדת מבחנים אינו טיפול תרופתי, אלא טיפול פסיכולוגי ממוקד וקצר, אשר מכשיר את האדם להתמודדות עם בחינות בעזרת טכניקות של חשיבה והתנהגות. זהו טיפול המבוסס על עקרונות של Cognitive Behavioral Therapy או CBT. אם האדם מעוניין דווקא בטיפול תרופתי, ישנן שתי אופציות עיקריות. הראשונה היא טיפול נקודתי לזמן הבחינה או מעט לפני הבחינה בכדורי הרגעה, המספקים הקלה זמנית. יש לזכור כי כדורי הרגעה גם פוגעים בערנות ולעיתים בריכוז, למשך כמה שעות (זה משתנה לפי סוג הכדור) ולכן הם עצמם יכולים בפני לפגוע באיכות הבחינה. האופציה השניה היא נטילת תכשיר מקבוצת נוגדי דיכאון וחרדה דוגמת SSRI, כגון פריזמה או רסיטל. אופציה זו מומלצת כאשר חרדת הבחינות אינה מבודדת, אלא קיימת כחלק מתופעה כללית של חרדה המלווה את האדם וגורמת לו למצוקה גם בתחומי חיים נוספים. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית