יש לי בת בגיל 8 חודשים. בזמן האחרון מופיעות אצלה עוויתות מוזרות. מאתמול
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/09/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי בת בגיל 8 חודשים. בזמן האחרון מופיעות אצלה עוויתות מוזרות. מאתמול התדירות שלהן ממש עלתה, והן מופיעות כל כמה דקות ונמשכות כמה שניות. העוויתות נראות כך: היא מכווצת את האגרופים חזק ומביאה את הידיים קדימה ורועדת ככה לכמה שניות. הפנים שלה גם קצת מתעוותים כשהיא עושה את זה. התנועה הזאת נעשית רק בידיים (גם הראש טיפה רועד כשזה קורה לה). היינו איתה אצל רופאת ילדים והיא שלחה אותנו לנוירולוג. התור לנוירולוג הוא בעוד יומיים, ובטח גם הוא ישלח אותנו לבדיקות, לכן אני ממש במתח. קראתי קצת על פרכוסים, אבל האם בזה מדובר? ואם כן, מה הטיפול, והאם זה עובר? אין אצלה תופעות של ניתוק מהמציאות בכלל. היא לא בוהה בדרך כלל (אולי רק לפני שהיא נרדמת לפעמים). אילו הפרעות נוירולוגיות קיימות? יש לציין שהיא מפותחת לגילה: יושבת, זוחלת, מנסה לעמוד, מאוד עירנית, חייכנית ויוצרת קשר עם אנשים אחרים.

תשובה:
כמובן שלא נוכל לאבחן דרך האינטרנט. בעיקרון ההסתמנות הקלינית מחשידה לתופעה פרכוסית. הפגישה עם הנוירולוג נחוצה ובאה בזמן. הנוירולוג בוודאי ישלח אתכם לעשות בדיקת EEG - רישום הפעילות החשמלית במוח - ובדיקות הדמיה של MRI ו / או PET. בנוסף ייתכן שתידרשו לבצע בדיקות דם לבדיקת אפשרות של מחלות מטבוליות שונות, וייתכן אף ניקור מותני.