תוצאות בדיקות שתן בעקבות כאבים בבטן התחתונה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/09/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מכאבים בבטן התחתונה (סביב הטבור) כ- 3 חודשים. עשיתי בדיקות גינקולוגיות והן תקינות. עשיתי בדיקת שתן לפני שבועיים שיצאה תקינה, ונשלחתי לעשות בדיקה נוספת ולהלן התוצאות: Urine culture ------------- C.F.U/mL 100000 Culture positive Escherichia coli אנטיביוטיקה עבור מיקרואורגניזם: ------------------------------- Ampicillin R >=32 Piperacillin S 16 Amoxicillin/CA S 4 Piperacillin/tazobacta S sodium S 4 Cefuroxime axetii S 4 Cephalotin I 16 Meropenem S Gentamicin S Ciprofloxacin R >=4 Ofloxacin R >=8 Norfloxacin R >=16 Cefotaxime S Nitrofurantoin S Glucose NEGATIVE mg/dL Ketones NEGATIVE mg/dL Protein NEGATIVE mg/dL RBC s NEGATIVE WBC s SMALL אשמח לדעת פשר התוצאות בהקדם.

תשובה:
פשר התוצאות הוא שבתרבית השתן שלך יש צמיחה של חיידק בשם Escherichia coli, שהוא החיידק השכיח הגורם לדלקות בדרכי השתן. בהמשך מופיע פירוט של סוגי אנטיביוטיקה שהחיידק רגיש להם. תוכלי לקרוא עוד על הבדיקה באינפומד: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=123