סיבות אפשריות לריח רע מהפה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 20. יש לי בעיה של ריח רע מהפה, ועד כה (כשנתיים) לא טיפלתי בה באמצעות תרופות, תמיד השתמשתי במסטיקים ובסוכריות מנטה. אני מרגישה שהריח לא מהשיניים, אלא מבפנים, מהגרון. אני לא יודעת אם זה קשור, אבל הלשון שלי לא בצבע אדום ורדרד, אלא כאילו מצופה במרקם לבן צהבהב, שיחסית בהיר בקצה הלשון ונהיה יותר צפוף וחזק בשורש הלשון, בתוך הגרון. האם זו יכולה להיות בעיה שנובעת מהימצאות של איזשהו חיידק בגרון, או שמקורה יכולה להיות בקיבה (בעיות בעיכול)? איזה רופא מומחה מטפל בבעיות אלה וכיצד אפשר לטפל בבעיה?

תשובה:
ריח רע מהפה היא תופעה מטרידה ונפוצה ביותר, הצרה היא שלעיתים מי שפיו מפיץ ריח רע אינו חש בכך, אלא רק הסובבים אותו. לא ברור מהי הסיבה לכך, אך ידוע שדלקות חניכיים, שאריות מזון, חיידקים בפה, פטריות על הלשון, חיידקי מעיים וכו' תורמים לתופעה. חשוב קודם כל לגשת לרופא שיניים לבדיקה ואבחון. אם הכל תקין מבחינה דנטלית, ואינך סובלת מתסמינים הקשורים למערכת העיכול, אני ממליצה לפנות למרפאה אלטרנטיבית לצורך ייעוץ. שם בוודאי ייתנו לך טיפים מועילים כיצד להיפטר מהתופעה. בינתיים, הקפידי על היגיינת הפה (צחצוח שיניים, שימוש בחוט דנטלי, וכן צחצוח הלשון!), השתדלי להימנע ממזונות הנדבקים לשיניים וכן ממזונות עשירים בריח חריף כמו שום, גבינת רוקפור וכו'. נסי ללעוס פטרוזליה ולצרוך ויטמין E בלעיסה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד