תסמונת גילברט ואלכוהול
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

קראתי את התשובה הבאה על תסמונת גילברט http://www.infomed.co.il/questions/q_070209_2.asp

תשובה:
קראתי את התשובה הבאה על תסמונת גילברט http://www.infomed.co.il/questions/q_070209_2.asp וברצוני להבין מה פירוש: "גורמים המחמירים את הפגם באנזים... ביניהם שתיית אלכוהול". האם פירושו של דבר שמי שסובל מתסמונת גילברט צריכים להגביל ת צריכת האלכוהול שלהם, או שמי שסובל מהתסמונת, רצוי שיימנע לגמרי משתיית אלכוהול, או אולי שעליו להמשיך לצרוך אלכוהול כמו כל אדם אחר, ללא הגבלה כלשהי? תסמונת גילברט נגרמת על ידי פגם באנזים בכבד האחראי על הפיכת בילירובין ישיר לבלתי ישיר, וגורם לעלייה של רמת הבילירובין הבלתי ישיר. בדרך כלל המחלה שפירה ורמות הבילירובין תקינות. שתיית אלכוהול, לחץ נפשי, צום או מחלות חום יכולות לגרום להחמרה, כלומר להעלות את רמת הבילירובין מכיוון שבמצבים אלה ישנה פגיעה בכבד, המחמירה הן את תפקוד האנזים הפגום והן את שאר האנזימים בכבד, ולכן מומלץ להימנע ממצבים אלה. לגבי אלכוהול, הכוונה היא להימנעות משתייה מופרזת. ניתן לשתות אלכוהול באופן מבוקר. ד"ר קרן גלרון - אינפומד [09/07/2009]