איך מתגברים על בחילות?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובל כבר שנה וחצי (בערך) מבחילות בערב (ללא הקאה). הדרך היחידה בשבילי לעבור ערב ללא בחילה חזקה זה לא להכניס יותר כלום לפה אחרי השעה 4 אחר הצהריים. יש כמובן דברים שגורמים לי לסבול יותר ודברים שגורמים לסבול פחות. לדוגמה, אם בצהריים אני אוכל משהו ע

תשובה:
הבחילות והסימפטומים שאתה מתאר הם תופעה נפוצה ומוכרת, רבים האנשים הסובלים מכך. לרוב התופעה מוגדרת כ"ריפלוקס", כלומר החזר קיבתי-ושטי, מצב בו יש זרימה חוזרת של תוכן הקיבה כלפי מעלה לכיוון הוושט. מצב זה גורם לצרבות ובחילות. הרופא שיכול לאבחן תופעה זו הוא אכן גסטרואנטרולוג, ואם כבר נבדקת על ידי רופא כזה ונשלחת לבדיקות הרלוונטיות, אני מניחה שמצבך טוב ואינך זקוק לטיפול תרופתי כלשהו. ישנן מספר שיטות מסורתיות שעשויות למנוע בחילות. הימנע ממאכלים שמגבירים את התופעה (מזון מטוגן, מזון מתובל מדי, קפה, אלכוהול וכו'). השתדל לאכול מנות קטנות אך תכופות יותר. השתדל לא לאכול לפני השינה. נסה לישון עם כרית מעט מוגבהת (או שתי כריות). לגבי האנרגיות שחסרות לך, עליך לבחון את המצב עם עצמך - האם תזונתך מאוזנת? האם אתה ישן מספיק כל לילה? האם אתה עוסק בפעילות גופנית כלשהי? אם אתה חש צורך, פנה לפסיכולוג, אולי ביחד תוכלו למצוא את שורש הבעיה. תרגיש טוב! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד