יד ימין עבה יותר לשחקנית טניס שולחן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/11/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מתאמנת בטניס שולחן 4 פעמים בשבוע כ-2-3 שעות כל פעם במשך כ-4 שנים כבר, פעילות שהפכה להישגית ורצינית. אני בת 17 ועם הזמן אני רואה כי יד ימין גדולה יותר בעקבות שריר גדול יותר מאשר יד שמאל. עשיתי מדידות ואפילו מרגישים את זה בבגדים, כך שזה ודאי, ואני מדברת על הבדל של 4-5 ס"מ. בדקתי עם חוט על גבי השריר שמעל המרפק והתאמתי עם יד ימין, וראו כי יד ימין גדולה ורחבה יותר. זה מאוד מפריע לי, כי היד נראית שרירית ולא יפה, ואילו יד שמאל בגודל המתאים והרצוי לדעתי. האם יש דרך להשוות בין רוחב וגודל הידיים מבלי להרחיב את יד שמאל אלא להצר בדרך כלשהי את יד ימין? האם הפסקה ממושכת של הפעילות תעזור לי בכך? האם יש ניתוחים? טיפולים? ריצות? כל דבר יעזור לי.

תשובה:
התופעה נפוצה מאד בן טניסאים. אם תעקבי אחרי משחקי טניס, בעיקר של גברים, תראי בקלות שהיד האוחזת במחבט עבה ושרירית יותר מהיד השניה. זוהי היפרטרופיה של השריר כתוצאה ממאמץ יתר. התופעה הפיכה עם הפסקת הפעילות לתקופה של מספר חודשים ואחר כך התחלה מחדש בקצב מופחת. אם את כעת בתקופה של תחרויות או בגיל שהפעילות קשורה בהתפתחותך בטניס - את יכולה לדחות את הפסקת הפעילות, השריר יחזור לגודלו המקורי עם הפסקת הפעילות. בברכה ד"ר משה ארוך - רופא משפחה