תופעות לוואי של התרופה לוסק לטיפול בצרבת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/12/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מצרבות תכופות ביותר, מכאבים בחזה ומהרגשה של גוש בחזה. בדיקה הראתה שאני סובלת מהתכווצויות לא סדירות של הוושט. העלו לי את המינון של לוסק ל-40 מ"ג בבוקר ול-20 בלילה. האם המינון הגבוה יכול להיות הגורם לכאבי ראש ולבחילות חוזרות שאני חשה במשך שבוע? אני מקבלת זה 12 שנים טימוניל במינון קבוע של 300 מ"ג, כדי למנוע התקפי אפילפסיה לאחר ניתוח ראש.

תשובה:
תופעות הלוואי של לוסק (omeprazole) הם מועטות יחסית לתרופות אחרות הניתנות לטיפול בצרבת, והן אכן כוללות בחילות וכאבי ראש, אך אין זה שכיח. מידע לגבי התרופה ולגבי המינון הנכון ותופעות הלוואי תוכלי למצוא באינדקס התרופות של אינפומד ובדף נוסף שאני מוסיפה קישור אליו להלן: http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=3