דלג לתוכן

טיפול בהרפס עם זובירקס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/07/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני נוטלת 2 כדורי זובירקס 400 מ"ג לטיפול בהרפס מדי יום במהלך השנה האחרונה על מנת לא להדביק את בן זוגי. לפני כן נטלתי את התרופה עם הפסקות. לפני כשבועיים פניתי לזיהומולוגית להתייעצות להמשך טיפול, והיא, לאחר סקירה של ההיסטוריה הרפואית שלי ובדיקת תרבית שחזרה חיובית, החליטה שאני צריכה לקחת זובירקס למניעה באופן קבוע, גם מתוך הבנה שאני לא רוצה להדביק את בן זוגי. האם כתוצאה מנטילה קבועה של הכדורים יכול להיווצר נזק לטווח ארוך? טרם קבלתי תשובה חד משמעית בעניין. האם הגוף שלי יהיה בסופו של דבר חסין כתוצאה מנטילה קבועה? האם יכול להיגרם נזק אמיתי לכבד כתוצאה מנטילה קבועה של זובירקס? האם נטילה קבועה של כדורי זובירקס יכולה להקשות על כניסה להריון? האם בלידה קיסרית אין שום נזק לעובר (גם אם אובחנה אצלי התפרצות בחודשי ההריון האחרונים)? מהו הנזק שיכול להיגרם לגבר בהרפס מין? האם הרפס הוא גנטי או שזה רק עניין של הדבקות? נטילת כדורי אציקלוביר (זוביראקס) או ואלאציקלוביר (ואלטרקס) לטווח הארוך אינה גורמת נזק, גם לא לכבד. בנוסף, נטילת הכדורים הללו לטווח הארוך אינה גורמת לנגיפי ההרפס לפתח עמידות. עמידות לתכשירים אלה נמצאה עד היום בעיקר בחולי איידס שלא נטלו את התרופה כמו שצריך. הדבקה בהרפס אינה גנטית, זה הכול עניין של מזל. נטילת תכשירים אלה אינה מקשה על כניסה להריון וניתוח קיסרי. בזמן התפרצות היא אכן מפחיתה במידה ניכרת ביותר את הסיכון של היילוד להידבק. בברכה ד"ר איציק לוי

תשובה:

מומחה במחלות זיהומיות
רופאים בתחום
ד"ר ראובן קידר
ד"ר ראובן קידר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אבשלום (אבשי) ליבוביץ'
ד"ר אבשלום (אבשי) ליבוביץ' פנימית
ד"ר עלא אבו סאלח
ד"ר עלא אבו סאלח נוירולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו