איך להתגבר על בחילות והקאות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מתנדב במד"א למעלה משנתיים, ולאחרונה, כשאני מגיע למשמרות, אני חש בחילות שבסופן אני מקיא, לפעמים אף יותר מפעם אחת. בתחילה ישנה בחילה חזקה ואז מגיעה סחרחורת עד לנימול באצבעות הידיים, ואז באה ההקאה. זה מגיע למצב לא נעים כשאדם שוכב יחד איתי באמבולנס. ערכתי בדיקת דם אך היא התבררה כתקינה. מה הבעיה איתי? מה אוכל לעשות כדי שהבחילות ייפסקו? האם יש תרופה כלשהי שיכולה למנוע את הבחילה וההקאה?

תשובה:
הבעיה יכולה להיות קשורה לנסיעה באמבולנס אשר מגרה את איברי שיווי המשקל באוזן וגורמת לתסמינים אלה, אך לאור העובדה שאתה מתנדב מעל לשנתיים - לא נראה לי שזהו הגורם. יכול להיות כי מדובר בדלקת במערכת העיכול או בהרעלת מזון, אך ללא בדיקה ועיון בתוצאות בדיקת הדם שלך אין ביכולתי להגיד בוודאות מהי הבעיה. האם ביצעת תרבית צואה? תרבית דם? ישנן דרכים שונות להתמודדות עם הבחילות. קודם כל עליך להשתדל לאכול משהו קל לפני המשמרת ולא ארוחה כבדה. בנוסף, עליך להקפיד על שתייה מרובה, ובזמן הנסיעה - אם אתה חש בחילה אפשר לאכול ג'ינג'ר (זנגביל) מסוכר. בנוסף ישנו טיפול תרופתי כגון פרמין. אם לאחר טיפולים אלה עדיין אין שיפור, אמליץ לך לפנות לרופא כדי לנסות לברר יותר לעומק מה גורם לתסמינים אלה ואז לכוון את הטיפול לאותו גורם. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד