תזונה נכונה אחרי כמותרפיה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי סיימה טיפולים כמותרפיים לאחר אשפוז בבית חולים. ברצוני לדעת לגבי תזונה, האם דברים מתוקים כמו שוקולד עלולים לגרום למחלה לחזור?

תשובה:
ציינת רק כי מדובר בסיום של טיפולים כמותרפים ולא מסרת פרטים נוספים על המחלה ועל מצבה של בתך. באופן כללי, אכילת דברי מתיקה לא גורמת לחזרה של מחלת הסרטן. אך בהחלט חשוב להקפיד על איזון התפריט, הן מבחינת הרכבו והן מבחינת הכמויות שבו, על מנת לספק לגוף את צרכיו, בעיקר לאחר הטיפולים הכמותרפים. אני ממליצה לכן לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים או בבית החולים להתאמת תפריט אישי. מידע נוסף תמצאי כאן: http://www.infomed.co.il/news/n_020307_1.asp