תוצאות בדיקת CT מוח
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/07/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

CT מוח וארובות העיניים. בין הממצאים: הרחבה של החללים התת עכבישים בעיקר באזורים פרונטלים ושל החדרים הלטרלים. לוקאטריוזיס פרי וונטריקולרי יותר באזורים פרונטלים. יתר הממצאים תקינים. סיכום: ללא ממצא מוקדי חריף. ארובות העיניים נראות שמורות. מה זה אומר ??

תשובה:
מדובר בתוצאות של CT מוח אשר הנו בסך הכול תקין, למעט עדות למחלת כלי דם קטנים שביטוייה לויקואריאוזיס, ממצא שכיח בחולי יתר לחץ דם כרוני למשל. הרחבה של חללים תת עכבישיים שכיחה עם הגיל ואין לה משמעות קלינית.