המטומה (שטף דם) אחרי תרומת דם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כשבוע וחצי תרמתי דם, ויום לאחר מכן היה לי מין שטף דם סגול באותה היד שממנה נלקח הדם, סמוך מאוד למקום הדקירה, קצת יותר למטה. עד היום יש לי סימן כחול, ורציתי לדעת ממה זה נגרם בדיוק, ותוך כמה זמן הסימן אמור לחלוף.

תשובה:
קודם כל כל הכבוד על המודעות, ועל תרומת הדם הנחוצה כל כך! לאחר בדיקת דם (או תרומת דם), מופיעה לפעמים המטומה תת-עורית - דימום קטן מתחת לפני העור, או שטף דם, בשפה פשוטה יותר. שטף דם כזה מתחיל לרוב ככתם אדום-כחול, ולאחר כשבוע משנה צבעו לחום-צהבהב, עד שהוא נעלם כליל. זמן ההחלמה ושינויי הצבעים משתנים מאדם לאדם, אך לרוב לאחר כשבועיים- שלושה ההמטומה אמורה להיספג ללא כל סימנים. אם אין עליית חום, כאבים מקומיים, או קשיון כלשהוא באזור, אין כל סיבה לדאגה. אם לאחר שלושה שבועות לא יהיה שיפור, או אם יופיע אחד הסימנים שהזכרתי לעיל, כדאי לפנות לרופא לבדיקה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד