המלצות לטיפול לאישה עם בלט דיסק
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 57 וסובלת מכאבים חזקים ביד ימין שמוקרנים מ "בלט דיסקי דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי" בחוליות c5 - c7. מהם התנועות והתרגילים הפיזיותרפיים המומלצים ומה אסור לי לעשות? וכמה זמן אמורים להמשיך הכאבים ובאיזה שלב כדאי לבצע ניתוח?

תשובה:
אפילו לחץ קל על השק הדוראלי יכול לגרום לכאבים. באופן כללי, ודאי שמת לב שתנועות ותנוחות מסוימות, כמו למשל נהיגה או ישיבה מול מחשב, מגבירות את הכאבים לאורך היד, ותנוחות אחרות, אם לא מפחיתות, לפחות לא מגבירות אותם. הפתרון הפשוט הוא לנסות להימנע לזמן מה כמה שניתן מן הפעולות שמגבירות את הכאב כדי לא להמשיך לגרות את העצב. אני שולחת לך קישור לדף המראה תרגיל לצוואר (התרגיל המופיע מעל הכותרת Chin tucks), שעוזר בהרבה מקרים, אך אם עשיית התרגיל מגבירה לך את הכאב לאורך היד, יש להפסיק אותו! http://www.med.umich.edu/1libr/sma/sma_xneckspr_art.htm