מתי לבצע בדיקה לקביעת הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/07/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי שתי הפלות רצופות, אחת טבעית ואחת בגרידה, האחרונה לפני 5 חודשים. אחרי בדיקות שונות ומקיפות לא נמצאה אצלי שום בעיה רפואית, אבל הרופא אמר שברגע שיהיה הריון מייד לפנות אליו כדי שננסה למנוע הפלה נוספת. אני חושבת שאני בהריון, אבל אני אמורה לקבל מחזור רק בעוד 12 יום. האם יתכן שאני בהריון ? והאם יש בדיקה שיכולה לאמת את זה בשלב כה מוקדם ?

תשובה:
הביוץ אמור להתרחש כ - 14 יום לפני קבלת הווסת. ניתן לאתר את הורמון ההריון בדם ביום 9-11 לאחר ההפריה, כלומר כיומיים שלושה לפני התאריך המיועד לקבלת המחזור. אני מציעה לך לנסות לבצע בדיקת דם בקופ"ח לפי התאריך המשוער הנ"ל. שוב, תיתכן סטייה של מס' ימים ולכן מוטב אפילו לחכות קצת יותר כדי שהתוצאות יהיו יותר ודאיות. בהצלחה,