איך להימנע מהעברה של CMV לאשה בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/07/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-13 להריון, ולפי תוצאות בדיקת הדם איני מחוסנת לציטומגאלו-וירוס. כיצד אפשר להימנע מהידבקות בשלב זה, והאם שחיה בבריכה או בים מעלה את הסיכון להידבקות במחלה?

תשובה:
העברה של CMV מתרחשת בין אדם לאדם באמצעות מגע קרוב עם נוזלי גוף (שתן, רוק, ליחה, חלב אם, דם, דמעות, נוזל הזרע, הפרשות נרתיקיות), אולם הסיכון להידבקות ממגע שגרתי בין אנשים הינו קטן. אין כל פעולה היכולה למנוע לחלוטין את האפשרות להדבקה, אולם ניתן לשמור על מספר עקרונות על מנת להפחית את הסיכון: 1. שטיפת ידיים במים וסבון בעיקר לאחר החלפת חיתולים (אינני יודע אם יש לך כבר ילדים). שטיפת הידיים צריכה להיות למשך 15-20 שניות. 2. לא לנשק באזור הפה או הפנים ילדים מתחת גיל 6 שנים (ניתן לנשק על הראש וכמובן לחבק), בעיקר אם הם חולים בתמונה דמויית שפעת. 3. לא לחלוק אוכל, משקאות או שימוש משותף בכלי אוכל עם ילדים קטנים. מכאן ניתן להבין כי הסיכון להדבקה הוא בעיקר במגע עם ילדים קטנים, הואיל והם נושאים יותר את הוירוס ויותר מפזרים אותו בסביבתם. לגבי הדבקה בשחיה בים או בבריכה - הסיכויים הם נמוכים ביותר. אין מידע ברור אודות חיותו של הוירוס במים עם כלור או במי הים, אם כי סביר שאינו יכול להתקיים בהם. רפואה שלמה.