דרגות החומרה של וריקוצלה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

נודע לבעלי שיש לו וריקוצלה. האם כניסה להריון בדרך הטבעית נשללת לחלוטין? ומה הכוונה בווריקוצלה בדרגה מינימלית?

תשובה:
חומרת הווריקוצלה, או דליות הוורידים, נחלקת לשלוש דרגות עיקריות: דרגה 1 (מינימלית) - בה ניתן למשש הרחבה רק לאחר ביצוע ולסלבה (זרימה הפוכה דו-צדדית). דרגה 2 (בינונית) - בה ניתן למשש הרחבה ללא ולסלבה. דרגה3 (חמורה) - בה ניתן ממש לראות את הרחבת הוורידים, תופעה הידועה בשמה "שק תולעים", מפני שוורידי האשכים המורחבים דומים לתולעים. בדרגה 1, לרוב אין צורך לטפל אלא אם כן איכות הזרע ירודה או שהאשך קטן. כניסה להריון בדרך טבעית אינה נשללת לחלוטין, אך חשוב לעקוב אחר התפתחות הווריקוצלה ולהיוועץ באורולוג לגבי המשך בירור בקשר לאיכות הזרע וכיוצא בזה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד