כאבי ברכיים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בצילום ברכיים נאמר לי שיש אוסטאופיטים בפיקות ושהמרווחים המפרקיים שמורים. יש לציין שאני סובל מכאבים חזקים וקשה לי לקפל את הברך, במיוחד בעמידה, ובזמן האחרון גם בישיבה בלי העומס על הברכיים. מה זה? ואיך זה נוצר? מה הטיפול המתאים והאם יש טיפול שמרני? מה אני צריך לעשות כדי להפחית את הכאבים? האם הליכה לא נכונה יכולה לגרום לבעיה? התגלתה אצלי שחיקה של הסחוס בקרסוליים שמגבילה את ההליכה שלי. האם זה גורם לבעיה?

תשובה:
הסיבות לאוסטאופיטים במפרקים רבות מאוד, לכן כאשר אדם מבוגר סובל מכאבים במפרק אחד או בכמה, בדרך כלל יש לבצע מגוון רחב של בדיקות. בין הבדיקות יש גם צילום, אבל זה לא מספיק. לא פירטת כאן אילו עוד בדיקות עשו לך, האם בדקו את הנוזל שבמפרק? האם בדקו שקיעת דם? בנוסף, לא תיארת אם הברך נפוחה או אדומה, ולמשך כמה זמן ובאילו מצבים היא כואבת. מכיוון שחסרים לי הרבה פרטים, אכתוב לך את רשימת האפשרויות שיכולות להוביל לכאבים בברך, אבל אתה צריך לגשת לאורתופד ולבצע את שאר הבדיקות אם הן עדיין לא נעשו. סיבות נפוצות ביותר לכאבים במפרק אחד אצל אדם מבוגר הן טראומה, דלקת, שיגדון (גאוט), מחלות סיסטמיות שונות, ומחלת פרקים ניוונית – osteoarthritis. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד