על שימוש במשלשלים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני משתמשת בתה משלשל עקב אכילה כפייתית בלתי נשלטת כבר 7 שנים בערך. אילו נזקים עלולים להיווצר? לפני כמה ימים, כשהייתי בשירותים, נפלטה גם מעין רירית ארוכה, כ-30 ס"מ, ואני ממש חרדה מהנזק. כבר היו לי בעיות במחזור בעבר. כמו כן, פעמים רבות תוקפים אותי כאבים משתקים בבטן השמאלית באמצע (לא יכולה לזוז, לנשום), בדרך כלל לפני כניסה לשירותים. האם זה קשור לשימוש במשלשלים? למה תמיד בצד שמאל באותו המקום?

תשובה:
בשאלתך חסרים פרטים רבים, כמו האם את אוכלת בצורה מאוזנת? האם את סובלת מעצירות? הסיבה שהביאה לבעיות במחזור? האם יש שינוי של יותר מ-10% ממשקל הגוף בחצי שנה האחרונה? באילו משלשלים את משתמשת ומהם המינונים שאת נוטלת אותם? ועוד שאלות רבות שאפשר וצריך לדעת עליך. אני ממליץ לך לפנות בהקדם לייעוץ של רופא גסטרואנטרולוג אשר יערוך לך בדיקה גופנית מתאימה, יתשאל אותך תשאול מקיף על ההיסטוריה הרפואית שלך ועל הרגלי האכילה והיציאות, ויערוך בדיקות נוספות בהתאם לממצאים. בנוסף, אני מפנה אותך למידע נוסף הקיים במאגר אינפומד בנוגע לשימוש במשלשלים: http://www.infomed.co.il/questions/q_052003_1.htm