הסבר לתוצאות בדיקות למחלת הנשיקה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

עקב עיפות וחום של אחר הצהרים נעשו בדיקות דם למחלת הנשיקה: CMV IgM גבולי CMV IgG > ml\au250 EBV AP positive EBNA IgG POS EBV past infection האם אני חולה במחלת הנשיקה?

תשובה:
מחלת הנשיקה יכולה להיגרם הן מן הנגיף CMV והן מן הנגיף EBV. הנוגדן IgM הוא נוגדן שמעיד על מחלה נוכחית. הנוגדן IgG מעיד על זיהום בעבר, וגם EBNA במקרה של EBV הוא בדרך כלל עדות לזיהום עבר. יש קצת בלגן בנתונים שהיצגת. לא ברור לי מה זה EBV AP, אבל EBNA חיובי מכוון לזיהום עבר ולא נוכחי ב- EBV. לגבי ה- CMV, יש לך תוצאה של IgM גבולי, שבהחלט יכולה להיות עדות לזיהום פעיל או לזיהום שהתרחש לאחרונה. יש לציין כאן שחלק מהאוכלוסיה נושאת חלבון שנקרא Rheumatoid Factor או RF באופן תקין. לאנשים עם RF חיובי, עלולה להיות תוצאת IgM CMV חיובית כוזבת. אם החשד למחלת הנשיקה נותר גבוה, תמיד אפשר לערוך בדיקת RF על מנת להוציא אפשרות של תוצאה כוזבת מן החשבון, ועוד יותר מומלץ להיוועץ במומחה למחלות זיהומיות בסוגיה זו. לעייפות ולחום נמוך ממושכים יש שורה ארוכה של סיבות אפשריות, שאינה דווקא מחלת הנשיקה. היוועצי ברופא המשפחה שלך. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד