התרחבות הנרתיק אחרי קיום יחסי מין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 17 וחצי וכבר שנה אני מקיימת יחסי מין. לאחרונה הנרתיק שלי התרחב, ואני חוששת שזה יישאר כך לצמיתות. מה נוכל לעשות לגבי זה? החבר שלי לא נהנה וזה מדכא אותי נורא. אנחנו מקיימים יחסים בתדירות גבוהה - 4 או 5 פעמיים בשבוע. אם נימנע מיחסי מין למשך תקופה, האם זה יכול להסתדר?

תשובה:
הנרתיק הוא איבר שרירי היכול להסתגל ולהשתנות. הרחבתו בדרך כלל נעשית על ידי לידות מרובות או שימוש באביזרים רחבים המוחדרים לתוכו וגורמים להיחלשות השריר. הטיפול בכך יכול לכלול ניתוח, אך לאור העובדה כי את צעירה ולא עברת עדיין לידות, זה לא רלוונטי למקרה שלך. אמליץ לך לנסות דרכים טבעיות כדי להחזיר את הנרתיק למצבו הקודם, כגון קיום יחסי מין ללא חדירה אלא בשיטות אחרות (אוננות וכדומה). בנוסף, אמליץ לך לפנות לגינקולוג אם הבעיה מטרידה אותך, על מנת להיבדק ולהתייעץ איתו לגבי הטיפול. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד