דלג לתוכן

על התרופה אוקסאר פלוס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/07/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני נוטלת כ-5 שנים אוקסאר פלוס. קראתי על התרופה באינדקס התרופות שלכם, ועדיין יש לי שאלה. מאחר שאני לוקחת את התרופה במשך זמן רב, האם עלול הדבר לגרום לבעיות כלייתיות, והאם בטווח הארוך עלולה התרופה לפגוע במערכות אחרות? נדמה לי שיש לבדוק רמת ליתיום. מאחר שלחץ הדם שלי גבוה יותר בבוקר - הומלץ לי ליטול את הכדור בצהרים. האם יש בעיה עם זה?

תשובה:

במהלך השימוש באוקסאר פלוס עשויה להיות עליה קלה באוראה ובקראטינין. מחקר שבדק חולים שטופלו בתרופה מצא עליה כזאת בפחות מאחוז מן החולים, ובאף אחד מן המקרים היא לא הצריכה הפסקה של השימוש בתרופה. במהלך השימוש באוקסאר פלוס מומלץ לעקוב אחר תפקודי כליות (אוראה וקראטינין), אלקטרוליטים, ספירת דם ובדיקת שתן לכללית. אם אלה תקינים – אין מקום לדאגה באשר לנזק מצטבר. אוקסאר פלוס מגבירה את הסיכון לרעילות בחולים המשתמשים בליתיום, ובחולים כאלה רצוי להימנע מהידרוכלורותיאזיד (אחד המרכיבים באוקסאר פלוס). ניטור רמות ליתיום נחוץ רק בחולים המטופלים בליתיום. אין בעיה ליטול את התרופה בצהרים. ד"ר ליה עשת - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר עלא אבו סאלח
ד"ר עלא אבו סאלח נוירולוגיה
ד"ר רוני שפר
ד"ר רוני שפר ילדים
ד"ר אייל קליש
ד"ר אייל קליש כירורגיה פלסטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו