כאבי ראש ועייפות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/07/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

כבר כמה ימים יש לי כאב ראש בלתי פוסק ועייפות רצינית. אני ישנה דווקא הרבה בלילות האחרונים, בסביבות 10 שעות בלילה, ועדיין חשה עייפות במהלך היום. האם יש סיבות לכך?

תשובה:
כאבי ראש ועייפות הם תסמינים מאוד כלליים, שיכולים לנבוע משלל סיבות: שינויי מזג האוויר, מצבים נפשיים, לחצים פיזיים, זיהומיים ויראליים שונים ועוד. על מנת ולהתחקות אחר מקור הבעיה יש צורך בבירור מקיף ובמידע על ההיסטוריה הרפואית שלך (גילך, מחלות כרוניות, האם סבלת בעבר מהתופעה, מהו אורח חייך ועוד ועוד). כמו כן חשוב להבין מהו אופיו של כאב בראש (כאב לוחץ, כאב התקפי, כאב ממושך, ועוד). אני ממליצה, בשלב ראשון, לפנות אל רופא/ת המשפחה על מנת להתחיל את הבירור, ובינתיים הקפידי על שעות שינה, תזונה מאוזנת ומגוונת, שתייה מרובה של מים וכמובן פעילות גופנית. תוכלי גם להיעזר במדריך האבחון והטיפול העצמי של אינפומד: http://www.infomed.co.il/takeCare/symp77.asp