מהי מחלת FMF ( קדחת ים תיכונית משפחתית )?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני רוצה לקבל אינפורמציה לגבי מחלת FMF, ואם אפשר את מספר הטלפון של רופא מומחה.

תשובה:
מחלת ה-FMF או בשמה המלא "קדחת ים תיכונית משפחתית", היא מחלה תורשתית, המועברת בצורה רציסיבית. אצל יהודים המחלה נפוצה בקרב יוצאי צפון אפריקה, עירק ומדינות השוכנות סביב אגן הים התיכון. המחלה היא למעשה דלקת סטרילית, ללא הימצאות של חיידקים, וירוסים או מחוללים אחרים. היא גורמת להתקפי כאבים באזור הבטן, החזה והמפרקים, וכן לחום. עדיין לא ברור מהו הגירוי שגורם לדלקת וכתוצאה מכך להתקף. המחלה היא התקפית, כלומר מופיעה בפתאומיות ונעלמת לאחר כ-48 שעות. בין ההתקפים החולה מרגיש טוב, וחש בריא. לרוב המחלה מופיעה בילדות, ובכ-10% מהמקרים יכולה להופיע לאחר גיל 20. האבחנה היא לרוב קלינית, כיוון שאין כל מדד ספציפי שיכול לאשר או לשלול את המחלה. תוכל למצוא מידע נוסף על המחלה על ידי שימוש במנגנון החיפוש של אינפומד. פנה לרופא באזור מגוריך והוא ימליץ לך על רופא מומחה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד