הטיפול בחסר של B12
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

עשיתי בדיקות דם ומסתבר שרמת הוויטמין B12 אצלי ממש נמוכה. לפי המידע שקיבלתי, הרמה צריכה להיות בין 145.00 ל-914.00 ולי יש 119.10. קיבלתי כדורים שנקראים: vitamin B12 1000mcg 100 tab אין לי מושג מה זה אומר. אני נגד כדורים, והשאלה שלי היא אם אני חייבת לקחת אותם או שיש אפשרות להמיר את זה בכדורים טבעיים צמחיים כדי שזה לא יהרוס לי את הכבד, או אולי לאכול מאכלים עם ברזל במקום הכדורים.

תשובה:
לחסר ויטמין B12 יש השפעות על מערכות רבות בגוף, בין השאר על מערכת הדם, מערכת העיכול ומערכת העצבים. בספירת הדם רואים אנמיה עם מדדים אופייניים. לא מדובר בחסר ברזל, אלא אם כן חסר לך גם ברזל. לכן לא רלוונטי שאם חסר לך ויטמין B12 תאכלי מאכלים עתירי ברזל על מנת לתקן זאת. במערכת העיכול רואים תיאבון ירוד, שלשולים וירידה במשקל. התסמינים העיקריים מערבים את מערכת העצבים המרכזית וכוללים חולשה והפרעות עצביות שונות. מאכלים מן החי, הן בשר והן חלב, מכילים ויטמין B12. אך הטיפול בחסר ויטמין B12 נעשה באמצעות נטילת הוויטמין בכדורים. לא ידוע לי שזה הורס את הכבד. לרוב, המקור לחסר הוויטמין מקורו בתת-ספיגה, ואז מתן הוויטמין מתבצע בזריקות אל תוך השריר. הזריקות ניתנות תחילה פעם בשבוע, ובהמשך פעם בחודש. גם טיפול דרך הפה יעיל, אך יש לקחתו על בסיס יומיומי, דבר היוצר בעיות היענות לטיפול. התגובה לטיפול מאוד מהירה. תוך ימים, עוד לפני שהאנמיה מתוקנת בבדיקות הדם, המטופל כבר מרגיש טוב יותר. בהצלחה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד