טיפול בסינוסיטיס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/07/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 64. רציתי לדעת אם התרופה רוליד מכסה גם סינוסיטיס. אני חולה בדלקת ריאות ויש לי תופעות של סינוסיטיס בחלק הימני של הפנים.

תשובה:
הגורם הנפוץ ביותר לסינוסיטיס הוא זיהום ויראלי, ואז אנטיביוטיקה לא עוזרת. כאשר הזיהום חיידקי, החיידקים הנפוצים הם המופילוס אינפלואנזה, פנאומוקוק, סטרפטוקוק. רוליד היא תרופה טובה נגד מזהמים אלו. אמנם הטיפול הוא בדרך כלל בתכשירים שיש בהם פניצילין ( מוקסיפן או אוגמנטין), אבל גם רוליד היא אופציה טובה. ד"ר שירי אורי - אינפומד