מה מותר לאכול כאשר מגלים אי סבילות ללקטוז ? מדובר בילד בן 7.
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/07/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

מה מותר לאכול כאשר מגלים אי סבילות ללקטוז ? מדובר בילד בן 7.

תשובה:
לקטוז הוא סוכר החלב שנמצא בחלב ומוצריו. אי הסבילות מקורה במיעוט אנזימים מפרקי לקטוז ברירית המעי. כדאי לפנות לדיאטנית לקבלת הנחיות מדויקות, אולם להלן מספר עקרונות כלליים- הימנעות ממוצרי חלב תמנע את התסמינים. אי הסבילות היא אינדיווידואלית. יש מי שיהיו לו תסמינים (כאבי בטן, גזים, שלשולים) לאחר שתיית כוס חלב אחת, ויש מי שתסמיניו יחלו רק לאחר שתיית שתי כוסות. יש מי שיכול לאכול גלידה וגבינות, ויש מי שלא. אז קצת ניסוי וטעייה יובילו לרשימת מה כן ומה לא ובאיזו כמות. בדרך כלל צריכת מוצרי חלב בכמות קטנה בכל פעם, עם אוכל, גבינות קשות, גבינות עיזים ויוגורט- תפחית את כמות הסימפטומים. ישנן טבליות לקט-אייד שניתן לרכוש, שיעזרו לרגישים במיוחד בזמן אכילת מוצרי החלב. פרט לכך יש מוצרי חלב דלי לקטוז שניתן לקנות. נקודה חשובה בנושא זה היא הסידן, שחשוב מאוד לגדילה תקינה ולהתפתחות השלד. כיוון שמוצרי חלב הם בדרך כלל המקור העיקרי לסידן בדיאטה שלנו, הרי שיש סכנה למיעוט בצריכת סידן כאשר נמנעים או ממעטים מאוד בצריכתם. ילדך צריך בין 800-1000 מ"ג סידן ליממה. מקורות מצויינים לסידן שאינם חלביים הם ירקות ירוקים כמו ברוקולי, חלב סויה, דגי סלמון וסרדינים עם עצמות רכות הניתנות לאכילה, תפוזים ועוד.. לפרטים נוספים - http://www.eatright.org/Public/NutritionInformation/92_nfs43.cfm