דלג לתוכן

אבא שלי בן 44, וב-4 השנים האחרונות הוא סובל ממחלת מנייר קלאסית (סחרחורות, הקאות וכל הנלווה לכך). רציתי לדעת אם טיסה יכולה לגרום להתקף נוסף או להחמרת המחלה. בנוסף, רציתי לדעת על אילו תרופות אתם ממליצים, כי נתנו לו מרשם לסטונרון ושמעתי שהתרופה לא כל כך יעילה.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/07/2007
1 דקות קריאה

תשובה:

אינני יודע אם טיסה יכולה להחמיר את התסמונות של מחלת מנייר, ולא מצאתי תיעוד בספרות על כך. יחד עם זאת, בטיסה הלחץ בתוך חלל האוזן התיכונה עולה מאוד, ומכיוון שאצל חולים במחלה זו הנוזל האנדו-לימפטי אשר זורם במערכת (שאחראית על שיווי המשקל והקואורדינציה) נמצא בכמות מוגברת - לחץ נוסף יכול להוביל לסחרחורות, צלצולים והקאות. סטונרון היא אחת מהתרופות היותר שכיחות בטיפול במחלת מנייר, ויעילותה הוכחה כגבוהה ביותר בטיפול במחלה זו. בארה"ב נוהגים לפעמים להוסיף גם דיאמוקס לטיפול במחלת מנייר, אולם יש לתרופה זו לעיתים תופעות לוואי לא נעימות ולכן אולי לא הוצע לכם הטיפול הזה. תוכלי לקרוא עוד על דיאמוקס באינדקס התרופות בפורטל אינפומד. אני בטוח שכל רופא אף-אוזן-גרון בקהילה יוכל לתת לך תשובה יותר מדויקת לגבי טיפול אלטרנטיבי אם הטיפול הנוכחי לא עוזר. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' משה קוטלר
פרופ' משה קוטלר פסיכיאטריה
ד"ר רון שינמן
ד"ר רון שינמן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר יוחנן חורב
ד"ר יוחנן חורב אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו