השפעת אלכוהול על גוף האדם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/07/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

האם יש בכבד האדם מעין וסת אשר מווסת את ספיגת האלכוהול בדם מעל אחוז מסוים ? במידה וזה נכון, אשמח אם תוכלו להפנות אותי לחומר מקיף אשר יוכל להסביר את הנושא.

תשובה:
התהליך שעובר האלכוהול בכבד הוא תהליך של פירוק. השלב הראשון הוא פירוק לחומר הנקרא אצטאלדהיד. הפירוק מתבצע באמצעות האנזים אלכוהול דהידרוגנאז (ADH). בין אנשים שונים קיימים הבדלים ברמת האנזים הזה והבדלים גנטיים במבנה שלו. הבדלים אלה מסבירים את הרמות השונות של אלכוהול בדם באנשים ששתו כמות זהה של אלכוהול. תוכל לקרוא עוד על המטבוליזם של אלכוהול באתרים הבאים: http://chemcases.com/alcohol/alc-07.htm