עייפות כתוצאה ממחלת הנשיקה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/07/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 19. לפני כשבועיים היתה לי דלקת גרון עם תפליטים לבנים. לאחר משטח גרון אפשר היה להבין שזו דלקת גרון לא חיידקית, ולכן הפסקתי לקחת את האנטיביוטיקה. עברתי בדיקות דם למחלת הנשיקה ושם נמצאו התוצאות הבאות: EBV VCA LGMׁ160.00 חיובי EBV EBNA שלילי 3.00 EBV VCA LGG 54.20 חיובי CMV LGM NEGATIVE CMV LGG 3.90 כמו כן ניתן היה לראות בבדיקות דם עלייה בערכים LDH 594 GOT 33 וירידה בערכים RBC 3.91 HB 11.6 HCT 33.9 הבנתי שזו מחלת הנשיקה. מה זמן ההחלמה? אני מרגישה עייפות וכאבים ברגליים, ומדי פעם גם כאבים בחזה בצד שמאל. מה ניתן להבין משאר הנתונים של בדיקת הדם?

תשובה:
מחלת הנשיקה (מונונוקלאוזיס) מתחילה כדלקת גרון. לאחר כמה ימים דלקת הגרון והחום חולפים, ונשארת תחושת עייפות שרמתה שונה אצל אנשים שונים. לרוב תחושה זו חולפת תוך כחודש מהופעת המחלה, אך עייפות מסוימת יכולה להימשך כמה חודשים לאחר מכן. הכאבים בחזה השמאלי יכולים להיות תוצאה של הגדלת הטחול, וצפויים להיעלם תוך ימים ספורים. העלייה ברמת ה- LDH וברמת ה- GOT היא חלק מהמחלה, וערכים אלה יחזרו לנורמה תוך שבועות ספורים. בדיקתך מראה אנמיה קלה, יתכן שהיא קשורה למחלה אך יתכן גם שלא. רצוי לחזור על בדיקות הדם בעוד כחודש, ואם יש צורך, להרחיב את הבירור. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד