ההבדל בין התרופות ריספרדל וריספרידון לטיפול במחלות נפש
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לשאול מה ההבדל בין 2 התרופות ריספרדל וריספרידון, ומה יותר טוב לילדה בת 16 שסובלת מפחדים וכעס עצמי?

תשובה:
שתי התרופות שהזכרת הן בעלות אותו חומר פעיל, ולשתיהן אותה ההשפעה על גוף האדם. התרופה מיועדת בעיקר לטיפול בחולי סכיזופרניה, ולא לפחדים והתקפי כעס עצמי כפי שאת מתארת. לתרופות פסיכוטיות ישנו מגוון של תופעות לוואי, אשר חלקן קשות מאוד, ולכן אני ממליץ לך לפנות לייעוץ אצל פסיכיאטר מומחה, ועל ידי שיחה ביניכם ואבחון הבעייה הספציפית הוא יקבע אם הילדה זקוקה לטיפול התרופתי, ובעת הצורך מהי התרופה המתאימה ביותר, הן מבחינת האבחנה ומטרת הטיפול והן מבחינת תופעות הלוואי, על מנת שלא תיפגע באיכות החיים. אפשר למצוא מידע נוסף על התרופה באינדקס התרופות של אינפומד. ד"ר גיל טאובר - אינפומד