אני גבר בן 48 לאחר Acute Anterior Wall MI. לפני קצת פחות משנה. הרופאים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/07/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

אני גבר בן 48 לאחר Acute Anterior Wall MI. לפני קצת פחות משנה. הרופאים מתייחסים לכולסטרול כגורם להתקף, למרות שלא הייתי ברמות גבוהות. לכן אני היום משתמש ב Simvastatin 10mg .. לאחר בדיקות דם נמצאו שלוש תוצאות חריגות : - Protein Total (B) 6.3

תשובה:
אני גבר בן 48 לאחר Acute Anterior Wall MI. לפני קצת פחות משנה. הרופאים מתייחסים לכולסטרול כגורם להתקף, למרות שלא הייתי ברמות גבוהות. לכן אני היום משתמש ב Simvastatin 10mg .. לאחר בדיקות דם נמצאו שלוש תוצאות חריגות : - Protein Total (B) 6.3 - WBC-Leucocytes 4 - Basophils 7.4% אני אוכל בריא ועוסק בפעילות ספורטיבית באופן קבוע. האם תוכלו להבהיר לי את חריגות הללו? קשה לנו לענות ללא הערכים המדויקים. עקרונית הערכים הרלוונטיים בבדיקת דם למעקב בשימוש בסימוביל הם אנזים השריר CK, ואנזימי הכבד שעשויים לעלות בעקבות השימוש בתרופה. הערכים אותם ציינת אינם חלק ממה שעוקבים אחריו בדרך כלל. רמת הבזופילים אצלך אכן גבוהה מהנורמה- שהיא עד 6%. הרמה שלך גבוהה במעט. הרמה עשויה להיות גבוהה כתוצאה מזיהום ויראלי, אסתמה ומצבים אלרגיים - ייתכן אף מאלרגיה לתרופות שאתה נוטל, תת פעילות של בלוטת התריס ומצבים אחרים, ואנו ממליצים לך לפנות לרופא המשפחה שלך על מנת לבדוק זאת. ערכי תאי הדם הלבנים (WBC) וערכי החלבון אצלך תקינים- בגבול התחתון של הנורמה. [29/07/2002]