אני מעונינת לדעת פרטים על תרופה חדשה לטיפול בבלוטת התריס - armour thyroid -<br
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/07/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מעונינת לדעת פרטים על תרופה חדשה לטיפול בבלוטת התריס - armour thyroid - שאושרה לשימוש בארה"ב.

תשובה:
התרופה בשם Armour Thyroid הינה תחליף טבעי להורמון בלוטת התריס, המשמשת במצבי חסר בבלוטת התריס. היא מופקת מבלוטת תריס של חזירים ויתרונה הוא בכך שהיא מכילה חומר פעיל מסוג T3 - שהוא הנגזרת הפעילה של הורמון בלוטת התריס, וגם T4 - שהוא הנגזרת הלא פעילה, והגוף שלנו הופך אותה לנגזרת הפעילה. האלטרוקסין הסינתטי מכיל T4 בלבד. בעניין היעילות ומה עדיף יש ויכוח בארה"ב. השוללים את ארמור טוענים לחוסר עקביות במינון החומר הפעיל ולקושי באיזון הבלוטה. מצדדי התרופה טוענים שיש בה ריכוז פיזיולוגי גבוה יותר של ההורמונים ויחס טבעי בין T3 ל T4, והם אף מצאו שיש לה השפעה טובה יותר על תסמינים מוחיים, כגון חוסר ריכוז. התרופה למעשה עשתה "קאמבק", שכן מיצוי של בלוטת תריס מחזירים שימש עד לפני מספר עשורים כתרופה יחידה בתחום עד לפיתוח התרופות הסינתטיות. לקריאה נוספת- http://www.armourthyroid.com/about.html