דלג לתוכן

חורים באוזניים לתינוקת בת שנה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/07/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני כשבוע עשיתי לביתי בת השנה חורים באוזניים. לאחר המעשה נאמר לי שדי מסוכן לעשות ניקוב אוזניים מבחינת מחלות. לא ידוע לי עד כמה המקום סטרילי וגם לא ראיתי אם האקדח חוטא לפני כן. עכשיו אני מודאגת ולא רגועה. מה עליי לעשות? האם בדיקת דם רגילה יכולה להרגיע אותי? מדובר פה בילדה בת שנה, אני חוששת ממחלות כמו איידס וכיו"ב. מה עליי לעשות עכשיו? אכן לא נראה לי שכדאי לנקב את תנוכיהן ואוזניהן של תינוקות. יחד עם זאת, אם לאחר שבוע לא הופיעו סימני דלקת כמו אודם, הפרשת מוגלה, חום גבוה וכדומה - כנראה שהתהליך עבר בשלום, לפחות מבחינת זיהומים חיידקיים. מבחינת זיהומים נגיפיים כמו HIV, הפטיטיס B ו-C, יש לקוות כי המנקב עובד בתנאים היגייניים ומעקר ומחליף מחטים. אם כן, ילדתך מוגנת. אבל תצטרכי לשאול את המנקב לגבי תנאי העבודה שלו! בברכה ד"ר איציק לוי

תשובה:

מומחה במחלות זיהומיות
רופאים בתחום
ד"ר מיכאל רוטשטיין
ד"ר מיכאל רוטשטיין נוירולוגיה
פרופ' אילן ברוכים
פרופ' אילן ברוכים יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר סוייד פורת
ד"ר סוייד פורת כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו