הטיפול בציסטה בגיד בכף הרגל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/02/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני מספר שנים גילו לי ציסטה על גיד בכף הרגל. לאחרונה, אחרי פעילות גופנית אני חשה כאבים באיזור. האם יתכן שזה קשור לציסטה? מה הטיפול המומלץ לציסטות ברגל?

תשובה:
ציסטה בכף הרגל היא תופעה מוכרת ששמה באנגלית Ganglion cyst. ככל הידוע לי, ציסטות אלו מופיעות לרוב בגב היד או ברגל. עליך לדמיין את הגידים שלנו כמעין חבלים אשר נמצאים בתוך מעטפת. לעיתים, בעקבות הפעלה מרובה, או מסיבות לא ידועות, נוצר מעין שקע במעטפת זאת, השקע מתמלא בחומר הסיכה המופרש באורח נורמלי על ידי המעטפת, ואז נוצרת הציסטה. ישנם מספר אופציות טיפוליות, הכוללת תרופות נוגדות דלקת מקבוצת נוגדי הדלקת הלא סטרואידיים (Non-Steroidal Anti-inflammatory Drugs), כגון אתופאן או ארקוקסיה. ניתן גם לשאוב את הציסטה, או להוציאה בניתוח. במקומך, הייתי מנסה תחילה טיפול שמרני, אם הציסטה חוזרת לאחר מכן והבעיות בהן את חשה ממשיכות, הייתי פונה לטיפול ניתוחי. בהצלחה ורפואה שלמה ד"ר עמית גיל - אינפומד